perjantai 29. lokakuuta 2010

Pieniä perinneneuleita

Pääsin lopulta nappiostoksille ja sain viimeisteltyä kummipojan asustesetin. Viime talvena neuloin siis pienelle eteläpohojalaaselle kummipojallemme kokoa 86 cm olevan Jussi-paidan ja sukat. Koska olin varannut lankaa jokseenkin riittävästi, olen jatkanut puvuston täydentämistä kesän aikana pikkuhiljaa. Kummipoika täytti vastikään vuoden, ja alkaa nyt olla oikean kokoinen näihin vaatteisiin. Talven koittaessa on siis jo aikakin saada setti valmiiksi, ennen kuin se jää pieneksi.

Pattern: Novita Talvi 2007. Size: 86 cm. Yarn: Novita Nalle (gray, 184 g), Novita Nalle Aloevera (blue, 102 g).

Viime talvena neulomani pusero ja sukat saivat siis seurakseen haalarin, slipoverin ja myssyn - koko setin lehdestä Novita Talvi 2007. Paketti lähtee nyt pikkuiselle postissa, koska neuleet eivät olleet aivan valmiit vielä viikko sitten kun tavattiin. Paketin myötä lähtee suukkoja ja paranemisia pienelle, joka kärsii taas ties monennestako korvatulehduksesta. Pikku rassu!

Käväisin tänään työmatkalla Tallinnassa, mutta löysin itseltäni selkärangan enkä edes käynyt lankakaupoissa. Tällä neulomustahdilla on ihan pakko pidättäytyä lankaostoksista, jotta pysyisi miinuksilla lankavaraston syyssupistelutalkoissa! Paluumatkalla laivassa hämmensin työtovereita kaivamalla puikot ja Manos Silk Blendin esille: aloin siis neuloa kämmekkäitä Traveling womanin jämälangoista. Hyvin etenee, valmistuisikohan jo huomenna???

tiistai 26. lokakuuta 2010

Pienet hauskat asiat tuovat ilon tullessaan!

Näin luki Salaisen NeuleYstäväni lähettämän paketin saatekortissa, ja paikkansahan tuo otsikko pitää. Hypin melkein tasajalkaa ja kiljuin riemusta kun sen paketin avasin. Perhe ei oikein hypetystäni ymmärtänyt - ne putkiaivot. Mutta katsokaapas tätä:
   
October gift from my Secret Pal. Three skeins of Sandnes Palett, KnitPro short needles
and the most beautiful knitted tablecloth. Thank you!


Paketista löytyi taas vaikka mitä ihanaa: kolme kerää superhyperihanaa Sandness Palettia, KnitPron sormikaspuikot, ihania ruska-aiheisia lautasliinoja, Partyliten  mango-mandariinituoksuisia votiivikynttilöitä, mutta ennen kaikkea tämä:

Aivan upea neulottu pitsiliina!!! Kiitos SNY <3 <3 <3

Tämän suunnan neulerintamalla on eletty nyt hiljaiseloa. Kummipoika 1 v perheineen oli meillä kyläilemässä koko viikonlopun, joten puikkojen heiluttelu jäi vähiin. Vieraiden tuloon täytyi kuitenkin valmistautua ja etenkin kylppäri kaipasi toimenpiteitä. Tehdäkseni ikävästä työstä mielenkiintoisempaa neuloin viime viikolla novitalaisten Myyrmäen neuletapaamisessa halpisakryylilangasta kylppäripesimen:



Yllättävintä tässä oli se, että tuo pesin oikeasti toimi ja teki puhdasta ilman supertehokkaita puhdistusaineita. Ne kaakelinsaumat eivät sitten olleetkaan oikeasti ruskean-mustan-harmaat, vaan valkoiset, ja kylppärin jynssäys sujui kuin Jethron salsa viime sunnuntaina - paremmin kuin ikinä! Tosin urakan jälkeen pesin näyttää hieman murheelliselta... pelkkää reikää... eli innokkaille kokeilijoille neuvoisin valitsemaan kaakelinsaumojen värisen langan. Teen näitä kyllä vielä lisääkin, ehkäpä jopa joululahjoiksi harvoille ja valituille. Kiitokset neulojakollegalleni Annalle vinkistä. En varmaan olisi tullut tällaista kokeilleeksi ilman luotettavia suosituksia!

Kummipojalle olen myös neuloskellut: niistä lisää kunhan saan hankituksi jo valmistuneisiin tekeleisiin napit ja tikuteltua vielä myssyn valmiiksi. Rakkaan kummityttäreni tulevalle vauvelille pitäisi neuloa haalari vironvillasta, ja laskettu aika lähestyy. Eilen sain sentään langan kerittyä. Hieman epäilyttää Evillan karheus vauvaneuleessa, mutta yritän neulepiireissä liikkuessani korvat tarkkana kuunnella erilaisia langanpehmitysniksejä. Tähän mennessä ainakin etikkakäsittely on mainittu keinona pehmittää lanka, mutta lisääkin vinkkejä otetaan vastaan. Neuletiheyskin vaatinee säätämistä ohjeen kanssa, joten poikkeuksellisesti täytynee neuloa pari mallitilkkua ja testata mikä parhaiten toimii.  

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Syksyn ruskaa

Posti toi perjantaina Tinttamarellista tilaamani langan, joten pääsin viimeistelemään huivini.

Pattern: Traveling woman. Yarn: Manos del Uruguay Silk Blend, 105 g / 288 m.
More photos in Ravelry (registration needed).
Kiitos Salainen NeuleYstäväiseni tästä langasta: en varmastikaan olisi tullut siihen tutustuneeksi ellen olisi saanut lahjaksi. Tämä huivi tuo auringonvaloa pilviseenkin syyspäivään! Nyt on siis vielä tuosta toisesta itse tilaamastani kerästä 95 g jäljellä, ja kämmekkäitä olen siitä suunnitellut. Eikä enää harmita että jouduin tilaamaan toisen kerän!!!

Huivilankaa odotellessa tein parit sukat Nallesta. Sukat lähtevät Kristan haastekeräykseen eli hyväntekeväisyyteen muille maille vierahille ja toivottavasti tarpeeseen. Vielä yhdet yritän ehtiä tekemään.
Green socks, size 36: Novita Nalle Color, 74g.
Striped socks: size 28: Novita Four Seasons Syksy, 47 g.
Näitä pienempiä sukkia tehdessäni sain ahaa-elämyksen ja keksin syyn siihen, että viidellä puikolla neuloessa minulla on aina jäänyt pystyraita puikonvaihtokohtaan. Nyt ei enää jää, kun vaihdoin puikkojen järjestystä - siis sitä kumpi puikko on päällimmäisenä, se jolla neulotaan vai se jolla on jo neulottu. Pienestä se oli kiinni! Nyt on hyvä mieli. Minä osaan siis sittenkin kutoa sukkaa.

keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Postia odotellessa

Viime viikonloppuinen huiviurakointini loppui siihen mihin lankakin, 2,5 kerrosta ennen huivin valmistumista. Pähkäillessäni jatkotoimenpiteitä 14-vuotiaalla pojallamme oli asiaan oma näkemyksensä: "Mikäs ongelma tuo nyt on, ostat lisää lankaa." Lankavarastoani menestyksekkäästi viime viikkoina supistelleena suhtauduin ajatukseen nihkeästi - tarve olisi vain noin 3 g ja Manos del Uruguay Silk Blend myydään 100 g vyyhdeissä. Neuvokas nuorimies ratkaisi tämänkin: "Voithan sä tehdä siitä lopusta jotain muuta pientä." Näin ollen päädyin tilaamaan Tinttamarellista lisää kyseistä lankaa ja samalla muuta pientä särää. Sitä pakettia nyt odotellaan, huomenna pitäisi olla noudettavissa!

Odotellessa on posti tuonut muuta kivaa. Salainen NeuleYstäväni lähetti välipaketin:

Surprise gift from my Secret Pal.
Ruusukuoresta löytyi namuja, kännykkäkoru ja kamerapussukka. Ja tietenkin söötti kisukortti, joka kovasti muistuttaa omaa maatiaistamme. Kiitos SNY! Nyt kelpaa odotella lupaamaasi lokakuun varsinaista lähetystä. Odotellessa olen tikutellut edelleen Kristan haasteeseen sukkia, hitaasti tosin. Nyt sitä jatkamaan!

lauantai 2. lokakuuta 2010

Kesätunnelmia syksyn keskellä

Kävin tänään Soukan Menitassa, jossa vierailijana oli Sharon Brant Rowanilta. Sharon veti workshopin, jossa virkattiin Rowan Kidsilk Hazesta rintakoru:


Kiva siitä tulikin. Tähän olisi voinut vielä virkata piilosilmukoilla helmiä, mutta siinä vaiheessa sormiani jo syyhytti päästä ihan muun työn pariin. Virkkaaminen ei siis vieläkään ole lempilajini. Kidsilk Haze on kyllä ihana lanka, ei ollenkaan niin takkuinen kuin monet halvemmat mohairit!

Kuluneella viikolla valmistui myös yksi KYHäelmä eli KesäYön Hullutuksen aikana aloitettu, jo pahasti ufoutumassa ollut tekele.

Pattern: Novita Kesä 2007. Size: M. Yarn: Novita Malibu (509 g: 100g=132m)
Tämä auttoi mukavasti lankavaraston supistamisessa: sain monta sataa grammaa vähennystä vanhoihin varastoihin, vaikka jouduin yhden kerän ostamaan lisää. Kaikki vanhat jämänysäkerätkin tulivat käytettyä, sillä viimeiset kymmenen kerrosta on todella neulottu pätkistä. Lankaa jäi n. 60 cm pätkä, sen jälkeen kun pariin kertaan olin purkanut kaarroketta saadakseni langan riittämään päättelykerrokselle!

Muuten tämä oli taas tyypillinen Novitan ohje. Koska viime aikoina koko S on ollut minulle hieman tiukahko, tein nyt koon M, jonka mittataulukon ja kaavion mukaan piti olla oikea. Toisin kävi: tästä tuli minulle sittenkin hieman liian väljä, ja varsinkin kainaloaukoissa on toivomisen varaa! Uutta kesää odotellessa on vielä hyvä tuumailla pidänkö tämän itse vai laitanko suoraan Joulupukin pussiin.... (Ärrin murrin...!)

Muuten puikoilla on nyt aktiivisessa työvaiheessa sukkaa Novitassa bloggaavan Kristan sukkahaasteeseen (hyväntekeväisyyteen Libanonin pakolaislapsille). Koska sukkien teko pelkästään tahtoo tympiä, aloitin Menitassa lisäksi Travelling woman -huivin Salaisen neuleystäväni lähettämästä ihanasta Manos del Uruguay Silk Blend -langasta. Nyt siis niitä jatkamaan!