sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Pääsiäistä odotellen

Olin eilen Menita Outletin neuletapaamisessa ja kyllä oli taas hauskaa. Melkein joutuivat meidät väkisin hätistämään ulos, sillä neulomista ja jutustelua ei olisi millään malttanut lopettaa. Päivän kruunasi Kristiinalta saatu virkattu pääsiäiskukko: KIITOS, olen vieläkin ihan otettu tästä!


Kuinka ollakaan, Menitasta mukaan tarttui taas muutama kerä lankaa. Ihan pakko oli ostaa vyyhti Heaven's Hand -villalankaa Moda 5/2010:n palmikkoliiviin, jota olenkin sitten neulonut koko viikonlopun: saa nähdä riittääkö lanka vieläkään, on ihan siinä ja siinä, joten voi olla että yksi vyyhti täytyy vieläkin hakea. Vähemmän pakollisina ostoksina käteen jäi vyyhti Teetee Cacao -lenkkialpakkaa: samassa Moda-lehdessä tuon palmikkoliivin kanssa on nimittäin kyseisestä langasta neulottu huppukauluri, joka on kummasti alkanut kiehtoa. Vaikka kevätaurinko paistaakin kirkkaasti, on tuota lunta vielä sen verran, etten neulomuksissani saa kevätvaihdetta päälle millään, vaan keksin toinen toistaan talvisempia tekeleitä!

Kaikkein vähiten pakolliset ostokset olivatkin ne kaksi kerää tummanvihreää seiskaveikkaa, jotka palasin vielä kassalta hakemaan (Virpi hei älä naura!!!!). Nyt kun nuo palmikkosukat ovat valmiit ja jopa omastakin mielestäni varsin kauniit, ja niiden jämälangoista on tulossa lapaset hyvää vauhtia, on vaan ihan pakko tehdä samantien koko setti, kesken ei voi jättää... 

Viikonloppu on pitkästä aikaa mennyt tiiviin neulomisen merkeissä. Tavoite on saada 2 kg neulomuksia ensimmäisen vuosineljänneksen aikana valmiiksi, mikä edellyttää ainakin tuon palmikkoliivin, lapasten ja parin sytomyssyn viimeistelyä. Viimeisten kahden päivän jäljiltä käsissä tuntuu jo pientä pakkoneuloosin aiheuttamaa rasitusvammaa, joten ehkä on vain hyväksi mennä taas aamulla töihin lepäämään puikkojen heiluttelusta.

Muistutettakoon lopuksi vielä ensi lauantain sytomyssytapaamisesta Espoon Menitassa: neulomme/virkkaamme siellä sytomyssyjä ensi lauantaina 2.4. klo 12-15. Tervetuloa kaikki mukaan! Valmiita myssyjä on kertynyt jo nelisensataa, joten eiköhän toukokuun loppuun mennessä yritetä saada tonni rikki?

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

SNY:n kevätterveisiä ja villasukkia

Salainen Neuleystäväni muisti minua vihreällä paketilla. Paketissa oli tietenkin lankaa, Drops Delightia (samasta väristä syksyinen SNY:ni oli neulonut minulle sukat) sekä vyyhti aivan minun väristäni villalankaa (olisiko vironvillaa???). Lisukkeena oli suklaanaamio, lautasliinoja ja 2,5 mm pyöröpuikot.

March package from my Secret Pal. Some yarn, chocolate face mask, napkins and round needles (Drops 2.5mm/50cm).
 Vihreää on myös ollut puikoilla. Sain lopultakin valmiiksi palmikkosukat, joita aloittelin tammikuisella lomareissulla. Hyvin ehtivätkin jo puikoilla marinoitua. Samalla tuli supistettua vanhoja varastoja Novitan 7 veljestä -langan osalta.


Pattern: Novita Syksy 2007 ekstra. Yarn: Novita 7 veljestä (170 g).
Size: 39. 
Tätä lankaa jäi vieläkin, joten nyt on työn alla lapaset samasta langasta ja samaan tyyliin. Pian pitää varmaan ostaa lisää seiskaveikkaa, jotta saa vielä myssyn ja kaulaliinan...  No ei vaineskaan. Positiivinen yllätys oli se, ettei lanka ainakaan vielä neuloessa nöyhtääntynyt - saa nähdä miten käytössä käy. Tosin nämä sukat taitavat päätyä joululahjoiksi, joten käyttöön eivät joudu vielä pitkään aikaan. Kerta se on ensimmäinenkin, kun minulla on ensimmäinen joululahjan valmiina jo maaliskuussa!

lauantai 12. maaliskuuta 2011

Kesää odotellen

Näin lumien sulaessa kovaa vauhtia on korkea aika saada valmiiksi talvineuleita. Se hyvä puoli on kevätflunssan sairastamisessa, että voi jopa saada tehtyä pitkään roikkuneita viimeistelytöitä. Kuten ommeltua saumat jakkuun, joka onkin ollut työn alla jo vähän pidempään. Ei taida enää tänä keväänä olla käyttöä merinovillaiselle jakulle.


Pattern: Lana Grossa, published in Moda 5/2010. Size M.
Yarn: Lana Grossa Cool Wool Merino Superfein (50g=160m), 530 g.
Needles: Addi Clicks no 4.
 Jälkiviisaana voi todeta, että olisin voinut valita seuraavan koon. Ehkä tässä tapauksessa olisi myös kannattanut neuloa mallitilkku. Etenkin hihat ovat varsin kapeat, mutta toivotaan että tekele mahtuu päälle vielä ensi talvenakin. Oli nimittäin aivan liian suuritöinen joululahjaksi annettavaksi. Tämä nyt kuitenkin poikkeaa melko tavalla ja ehkä hieman liikaakin esim. tulevan Novita Kesä -lehden telttaneulelinjasta, joka ei esikatselukuvien perusteella oikein silmääni miellytä. Vaan ei tuomita ennen kuin on lehti kädessä. Nappivalintaan en ole ihan tyytyväinen, ja ne saattavatkin vielä mennä vaihtoon jos kohdalle osuu paremmat.

It would have been wise to choose a slightly bigger size. I should probably work out a bit in order to make this fit better.
Koska flunssa tuntuu jatkuvan, pitänee seuraavaksi hoitaa loppuun melkein valmis sukkapari. Ja viimeistellä yksi sytomyssy. Ja ottaa työn alle edes jonkun niistä superpaksuista huivilankakeristä, jotka talvella tuli ostettua, jotta niille ehtisi edes kerran olla käyttöä ennen kesää. Sitä ja kesäkuista Tallinnan lankahamstrausmatkaa odotellen. Saisikohan oltua siihen asti ostamatta lankaa???

torstai 10. maaliskuuta 2011

Naistenpäivän tunnelmia (hieman jälkijunassa)

Tiistaina käväisin töistä tullessani tyhjentämässä taas mainoksia täynnä olleen postilaatikon: ihmettelin kovasti minulle osoitettua Soneran kirjekuorta, jossa vieläpä tuntui olevan sisällä jokin pikkuesine - en siis ole Soneran asiakas ollenkaan. Kun kuoren avasin, selvisihän tuo mysteeri: Salainen NeuleYstäväni siellä muisti minua Naistenpäivälahjalla. Samalla selvisi sekin, miksi SNYni kyseli jokin aika sitten ranteenympärystäni:


Eli ihanainen itseaskarreltu rannekoruhan se siellä Soneran kuoressa piileksi Naistenpäiväkortin kera! Koru ei pääse kuvassa oikeuksiinsa; on siis todella kaunis, ihan meikäläisen värinen ja juuri sopiva käteeni. Kiitos SNY! Koru suorastaan huutaa parikseen tuota violettia villajakkuani, joka on ollut viimeistelyssä jo pari viikkoa... Juuri nyt vaan on muita kiireitä niin, että jälkikasvukin jo tänään kyseli neulonko enää ollenkaan!!!

Samalla tuumailin, että kunhan SNYni ei enää ole salainen, mahtaisikohan hän tehdä tilaustyönä ja korvausta vastaan tuolle rannekorulle pariksi korvikset ja/tai kaulakorun??? Nöyrin mielin kyseleepi hän...

Salainen Neuleystävä -blogissa kuumana käyvä valituskeskustelu saa hieman pahalle mielelle, koska ihmiset tuntuvat valittavan ihan turhasta, ja toisaalta samalla hyvällekin mielelle, koska niin oma tämänhetkinen SNYni kuin myös viime syksyinen ei-enää-niin-salainen neuleystäväni Olga ovat onnistuneet minua aidosti ilahduttamaan. Kiitos siis heille, ja itsekin yritän vilpittömästi omaa neuleystävääni paketeillani miellyttää. Kukaan ei kuitenkaan voi olla ajatustenlukija, ja jos jonkun vaatimustaso on taivaissa, kuka pakottaa lähtemään mukaan tällaisiin yllätysvaihtoihin? Toivon todella, että lähettämäni paketit eivät ole olleet pettymyksiä saajilleen.

Ja vielä sytomyssykuulumisia: kävin Espoon Menita Outletissa ostamassa nappeja villajakkuuni, ja samalla sovin sinne uuden sytomyssytapahtuman: Menitassa neulotaan myssyjä la 2.4. klo 12-15, tervetuloa tutut mukaan! Samalla sain mukaani 44 kpl valmiita myssyjä, ja jos hyvin käy, niitä toimitetaan huomenna perille HUS:iin. Ellei sitten alkava flunssa kaada. Sinnittelen vastaan.